Café Lowietje

Het gezelligste café in de Jordaan.

Amsterdamse smartlappen!

Met muziek van Tante Leen, Johnny Jordaan, Willy Alberti en de ‘nieuwe garde’, is Café Lowietje sinds 1954 een stukje authentiek Amsterdam in de Jordaan! Een café voor iedereen! Drink een kopje koffie met de vroege marktkramers, beleef een sfeervolle avond met live muziek of geniet van een drankje in een gezellige omgeving. Een feest geven? Wij zorgen voor de leukste muziek!

 

De Jordaan

De Amsterdamse Jordaan is ongetwijfeld de meest bezongen, beschreven en geromantiseerde stadswijk van Nederland. Ooit aangelegd als wijk voor de minder bedeelde, vandaag een favoriete wijk voor studenten, artiesten en jonge ondernemers. Ontdek de mooiste wijk van Amsterdam! Maak een wandeling door de smalle straatjes, kleine hofjes en pittoreske grachten. Ook kun je op zaterdag de Noordermarkt of Lindenmarkt bezoeken.

 

Geen Café Lowietje zonder Baantjer!

Het succes van de politieserie Baantjer zorgde dat Café Lowietje niet meer weg te denken is uit Amsterdam. De ietwat knorrige maar briljante inspecteur De Cock en zijn correcte, punctuele, maar niet altijd even snuggere assistent Vledder, waren er steevast te gast voor hun dagelijkse cognac. De serie, met uit het leven gegrepen verhalen uit de meest diverse milieus, verzorgde het publiek van spanning en climax! De typisch Amsterdamse, maar toch universeel herkenbare sfeer maakte Baantjer een hit in Nederland en Vlaanderen!