Tours

Ff een neut bij Café Lowietje tijdens je Jordaan of Baantjer tour

Bezoek je de mooiste plekjes van Mokum en wil je de stad zien door de ogen van een echte Amsterdammer? Dan kan een bezoekje aan de Jordaan en Café Lowietje niet ontbreken natuurlijk. Café Lowietje is een begrip in Amsterdam en is in veel tours dé stop voor een fijne pauze en een lekker drankie.

 

Café Lowietje in je Amsterdam tour?

 

6 redenen!

Ben je een tours organisator en zit Café Lowietje nog niet in je aanbod? Laat ons je vertellen waarom Café Lowietje een hele fijne toevoeging is aan je tour!

1. Een historisch bruine kroeg
Het interieur is authentiek en in stand gehouden sinds de opening in 1954. De kroonluchters, het glas-in-lood en de vele foto’s aan de wand maken deze bruine kroeg al een hele beleving op zich.

2. In hartje Jordaan!
Café Lowietje bevindt zich in het hart van de Noord-Jordaan met haar typische Jordanese straatjes en hofjes. Gevestigd op de hoek van de wonderschone 3e goudsbloemdwarsstraat die in het verlengde de Lindengracht kruist. En 2 minuten verderop loop je zo tegen de wereldberoemde Westerstraat op. Een tour door onze geliefde Jordaan sluit je perfect af bij Café Lowietje.

3. Authentiek en oprecht Amsterdams
Iedereen is welkom, zo ook de binnen- en buitenlandse toerist. Maar wij zullen nooit ons open Amsterdamse karakter verliezen. De Jordanees om de hoek drinkt hier nog altijd even graag zijn biertje en de zanger uit de buurt zingt hier nog steeds een lekker moppie op zijn vrije avond.

4. Baantjer!
Need we say more? Café Lowietje heeft zijn naam en faam te danken aan deze geweldige televisieserie die de misdaadliefhebber 10 jaar lang aan de buis gekluisterd hield. Geen Baantjer tour zonder Café Lowietje.

5. Live muziek!
Hoewel Baantjer in de jaren ’90 Café Lowietje een hoop bekendheid in de Benelux bracht, was onze Jordanese kroeg al ver daarvoor beroemd onder de Amsterdamse zangers. Sinds de oprichting vormt het café een ontmoetingsplaats voor muziekliefhebbers. Met regelmaat pakken zangers gepland en ongepland de microfoon om een nummertje achter de bar te zingen.

6. Mokumse hapjes en drankjes
Geen borrel zonder fatsoenlijke hapjes! En wat is beter dan het lekkers uit de buurt te halen? Wij werken samen met de beste lokale traiteurs en slagers uit de Jordaan. En het pikketanussie van Johnny en cognacje van De Cock staan natuurlijk al voor de gasten klaar bij binnenkomst.

Kom langs voor een vers gezet bakkie koffie en we bespreken samen de mogelijkheden om jouw tour tot een succes te maken.

Op elk moment van de dag

Om een idee te geven van wat wij in ons mars hebben, hieronder enkele voorbeelden van hoe Café Lowietje perfect in jouw tour door Amsterdam past.

 

09:00 Uit de veren

Begin je dag in het vroege ochtendlicht met een lekker bakkie pleur aan een van onze klassiek houten tafeltjes. Tuur heerlijk uit het raam naar de prachtige goudsbloemdwars en droom weg tijdens ‘Oh Johnnyyy’ van Tante Leen op de achtergrond.

12:00 Een mens moet eten

Na een flinke wandeling over de Noorder-, Linden- of Westermarkt is het tijd om je zintuigen de rust te geven en de grommende maag te stillen. Lunch in een gezellige, authentieke sfeer met de lekkerste broodjes uit Mokum.

17:00 Liever een biertje doen? Gelijk heb je!

Een goed getapt vaasje, een kopstootje of een pikketannussie. Deze Mokumse klassiekers ontbreken uiteraard niet in ons drankenkabinet. Maar een gin tonic of lekker wit wijntje kan natuurlijk ook! Hou een fijne tussenstop bij Café Lowietje terwijl je geniet van de Amsterdamse borreltijd in de namiddag. Zit de 5 al in de klok?!

19:00 Een Amsterdams prakkie

Een fijn avondmaal met een tafel vol Amsterdamse tapas of uitgebreid diner kan een fijne toevoeging aan je tour zijn. In samenwerking met onze vaste catering partners regelen wij het perfecte arrangement in een buitengewoon bijzondere setting zonder dat jij er omkijken naar hebt. En ook je private diner party houd je gewoon in ons café.

21:00 De klapper

Eindig je dag met een oergezellige borrel met de nodige hapjes en drankjes. Wij verzorgen natuurlijk de gezelligste Amsterdamse (live) muziek.

 

Ja, dat wil ik! Één berichtje of belletje en we prikken een datum. Zo geregeld!

Met deze event bureaus werken wij samen.